Minuta odmora // Foto Ivo Čičin-MašanskerOd ponedjeljak, 6. svibnja, do četvrtla, 9. svibnja, u Umagu se igra završnica Prve hrvatske kadetske rukometne lige (1. HKRL) za igračice rođene 1996. godine i mlađe. Nastupaju i Podravkine kadetkinje trenera Branka Krajačića. Podravka je u grupi B u kojoj su i Zamet (Rijeka), Sinj, TVIN Trgocentar (Virovitica), Split 2010 i Sesvete Agroproteinka. U A grupi su Zrinski (Čakovec), Dugo Selo 55, Lokomotiva (Zagreb), Bjelovar, Zelina i Vranjic (Solin).

Raspored Podravkinih djevojaka u prednatjecanju je ovakav:

Ponedjeljak, 6. svibnja u 16 sati Podravka – TVIN Trgocentar

Utorak, 7. svibnja u 11 sati Podravka – Sinj

Utorak, 7. svibnja u 20 sati Sesvete Agroproteinka – Podravka

Srijeda, 8. svibnja u 8 sati Split 2010 – Podravka

Srijeda, 8. svibnja u 15 sati Podravka – Zamet.

Prvo i drugoplasirane ekipe ulaze u poluzavršnicu (četvrtak, 9. svibnja, od 8,30 do 10,30 sati), a ostale prema plasmanu razigravaju za mjesta (četvrtak, 9. svibnja od 10.30 do 14,30 sati). U polufinalu prvi iz grupe A igra s drugim iz grupe B (četvrtak, 9, svibnja u 8,30 sati), a prvi iz grupe B s drugim iz grupe A (četvrtak, 9. svibnja u 9,30 sati).

UĐE LI PODRAVKA U POLUFINALE IGRA TRI UTAKMICE U ČETVRTAK

Sada dolazi jedna zanimljivost, a iz Podravkinog kuta gledanja i predviđanja i – raritet!

Naime, plasira li se Podravka u poluzavršnicu, a po jačini ekipe ne vidimo razloga da to ne bude, osim utakmice poluzavršnice u 8,30 sati, ako izgubi mora igrati u 14,30 sati za 3. mjesto. Pobijedi li i uđe u finale, seli u Novigrad, gdje bi u 16,45 sati igrala finalnu utakmicu. Pa i ako ne bude u završnici ipak igra utakmicu za plasman, što je manji problem.

I tu nema ništa sporno: voditelji kadetske lige napravili su odličnu satnicu.

Lino, klupa 2013 // Foto Ivo Čičin-MašanskerJedino će biti malo zdravstveno nezgodno što se organizator s mladim djevojkama upušta u odigravanje tri utakmice u istom danu, od kojih je jedna 2×30 minuta i polufinale je Kupa (Podravka Lino s 11 kadetkinja i Lokomotiva). Kadetsko finale je u 16,45 sati, pa slijedi ceremonija podjele nagrada u 17,45, a u 19 sati je spomenuta polufinalna utakmica.

Budu li Podravkine kadetkinje zaista uspješne kao dosad i ostvare finale, izračunajte koliko djevojkama od 16-17 godina ostaje za odmnor između dvije utakmice, jer je obavezno sudjelovanje u ceremoniji zatvaranja kadetskog prvenstva. Nešto lakše će im biti ako će igrati, recimo, za 3. mjesto, ili za plasman.

Puno je toga ”nagruvano” u nekoliko dana, jer se u Umagu održava i seminar trenera i igraju kadetske završnice i finale muškog kupa, pa je u Novigradu i u Umagu pet dana rukometne gužve.

Malo šale: tko je kriv kadetkinjama Podravke Lino što su se plasirale u završnicu kupa među hrvatsku rukometnu žensku elitu!

Sretno Kraja i djevojke!

OBJAVLJUJEMO SLUŽBENI RASPORED HRS-a ZAVRŠNICE U UMAGU

 

Raspored Umag 1

Raspored Umag 2