Slika poslije Lokomotive // Foto Ivo Čičin-MašanskerKup natjecanje često donosi iznenađenja, pa se u jedno takvo može ubrojiti i plasman Zeline na završnicu Kupa. Trećeligaš Zelina je, naime, u nedjelju u četvrtzavršnici pobijedila prvoligašku ekipi ŽRK Split s 31:21 i tako se priključila trojci Podravka Vegeta, Lokomotiva i Zamet iz vrha hrvatskoga ženskog rukometa. Te četiri ekipe igrat će u polufinalu, ždrijeb će biti naknadno, a utakmice završnice igrat će se u Umagu od 12. do 14. svibnja.

Bilo bi veliko iznenađenje da Zelina ostvari i plasman u finale, jer ipak se radi o sasvim mladoj ekipi, koja je nakon osvojenog 3. mjesta u 1. HRL odustala od natjecanja u tom rangu i zbog toga je prebačena u 3. HRL središte. Prednost će ipak imati neka od prvoligaških ekipa koja će Zelini biti dodijeljena ždrijebom.

Poslije Lokomotive, pozdrav gledateljima // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta još ne razmišlja o kupu, osim što će u primislima ipak biti Lokomotiva, s kojom je realan novi susret u polufinalu ili finalu kupa. Takav je raspored snaga ekipa da se to može predvidjeti, ne zanemarivši pri tom mogućnosti Zameta.

Zadnja minuta odmora na utakmici s Lokomotivom // Foto Ivo Čičin-MašanskerKoprivničanke ovog vikenda očekuju tehničku ili, ako hoćete, matematičku potvrdu osvajanja prvenstva, što bi se trebalo dogoditi u Splitu. Za to su potrebna dva boda, a naravno da prvakinje države odlaze u Dalmaciju po sva četiri boda. U subotu 23. travnja igraju sa Splitom 2010, a u nedjelju 24. travnja sa ŽRK Splitom. U Split putuju u petak, pa će se pogledati i prvenstvena utakmica ŽRK Split – Zrinski.

Zadnji time out, golmanice // Foto Ivo Čičin-MašanskerDerbi s Lokomotivom je iza nas, važno je da su osvojena dva boda. Dobra je bila igra u obrani. I tu pohvale prestaju. Sve drugo treba poboljšati do zadnjeg kola kada se igra sa Zametom u Rijeci (7. svibnja), odnosno do polufinala kupa 12. svibnja.

A kad smo kod završnica, spomenimo da RK Podravka s.d.d. ove godine ima pet ekipa u završnicama hrvatskih prvenstava. Kadetkinje u osvojila naslov prvakinja, mlađe kadetkinje i dvije grupe djevojčica natjeacanje očekuje u travnju i svibnju, a Podravka Vegeta igra završnicu kupa. Plus očekivano osvajanje prvenstva.

Tko to još ima!