S utakmice // Foto HRSPodravkine djevojke na Završnici Prvenstva Hrvatske za djevojke rođene 2004. godine i kasnije, što se igra u Umagu, u utakmici za plasman od 9. do 16. mjesta pobijedile su opatijsku Liburniju s 19:17, poluvrijeme 7:7, u regularnom dijelu 17:17, na sedmerce 2:0, tj. 19:17. Golove iz sedmeraca postigle su Hrupec i Strugar.

Tako je Podravka osigurala utakmicu za plasman od 9. do 12. mjesta. Ta će se utakmica igrati danas u 17,45 sati, a suparnik će biti pobjednik utakmice Buje – Bjelovar. Pobjednik Podravkinog susreta igrat će utakmicu za 9. mjesto.

IZVJEŠTAJ HRS-a:

U razigravanju od 9. do16. mjesta prvi susret odigrale su Podravka i Liburnija. Utakmica je bila veoma izjednačena. Podravka je povela s 2:0, ali rukometašice Liburnije uspijevaju izjednačiti, pa se sve do samog kraja igralo gol za gol. U posljednjih 15 sekundi susreta Liburnija je ušla s prednošću od jednog pogotka, ali Lana Strugar postiže izjednačujući pogodak i pobjednik je odlučen nakon sedmeraca. U izvođenju je uspješnija bila Podravka koja je od pet zabila dva, dok Liburnija nije realizirala niti jedan. Ema Đuranek bila je najbolji strijelac kod Podravke sa šest, a pet je dodala Strugar. Dorotea Babić bila je prvo ime Liburnije s devet pogodaka.

UTAKMICA ZA PLASMAN OD 9. DO 16. MJESTA3. KOLA ZAVRŠNICE PRVENSTVA HRVATSKE ZA DJEVOJKE ROĐENE 2004. GODINE I KASNIJE

PODRAVKA – LIBURNIJA 19:17 (17:17, 7:7)

UMAG – Sportska dvorana Osnovne škole Marija i Lina.

PODRAVKA: Sremec, Skrbinšek, Galinec; Međurečan 1, Jagustin, Halavuk, Dedi 3, Đuranek 6, Smolak, Hrupec 2, Švenda, Balaško, Valent, Strugar 5, Sever 2, Kovač. TRENERICA: Đurđica Zečević.

LIBURNIJA: Kinkela, Laginja; Krištić, Negrić, Vlaše, Starčić, Hunčak 6, Jergović 1, Rudan, Škalamara, Fućak 1, Kuhar, Brajković, Babić 9, Jurković, Baričević. TRENERICA: Višnja Hrmić.