Vesele Podravkine kadetkinjeBravo cure! Mlađe kadetkinje Podravke na Završnici prvenstva Hrvatske za djevojke rođene 2002. godine i mlađe ove godine imaju jedanput bolji nastup od prošlogodišnjeg u istom godištu. Prošle godine Podravka je bila 13-a, ove će biti najmanje šesta. Naime, u razigravanju za plasman od 5. do 9. mjesta Koprivničanke su večeras pobijedile Multinorm iz Cerne s 22:17 (13:10) i tako izborile finalnu utakmicu za 5. mjesto u kojem će se sastati s Lokomotivom u četvrtak u 11 sati u Sportskoj dvorani Marija i Lina u Umagu.

U finalu će igrati Sesvete i Vranjic, za 3. mjesto Liburnija i Zamet.

IZVJEŠTAJ HRS-a: http://hrs.hr/2017/05/10/zavrsnica-prvenstva-hrvatske-za-djevojke-rodene-2002-i-mlade-3-dan/

Nakon nešto podjednakog starta prva se odvojila Podravka koja je golom Patricije Firšt u 15. minuti pobjegla na +2. Unatoč svim pokušajima Multinorm iz Cerne, koprivničke Kokice uspjele su zadržati prednost s kojom su otišle na odmor.

U nastavku utakmice Multinorm Cerna učvrstila je obranu na čelu s vratarkom Dorom Stojčić i u samo pet minuta izjednačila (13:13). No Podravka je na krilima Firšt krenula u novo odvajanje i otišla na +4, a s +5 zaključila susret. Patricia Firšt zabila je osam golova, a Lana Vrabelj četiri kod Podravke. Za Multinorm Cernu najviše je zabila Ana Jančić (5).

UTAKMICA ZAVRŠNICE PRVENSTVA RH ZA MLAĐE KADETKINJE ZA PLASMAN OD 5. DO 9. MJESTA

PODRAVKA – MULTINORM 22:17 (13:10)

UMAG – Sportska dvorana Osnovne škole Marija i Lina.

PODRAVKA: Lončarić, Jurić, Nemec; Firšt 8, Perika 1, Zagrajski 1, Vuljak 2, Ružić, Vrabelj 4, domijan 3, Kusak 1, Pavić, Strahija 1, Paleka, Košuta. STRUČNI STOŽER: Filip Turk, Goran Trajkovski.

MULTINORM: Stojčić, P. Marić; E. Žalac 3, Josipović 3, Kuterovac 4, Jurčić 2, Tuzlak, Smolković, Pleša, Bubalović, Hastentenfel, Jančić 5, A. Žalac, G. Marić, Marošević,. STRUČNI STOŽER:: Antun Pavlović, Zdenko Jurković.