Stiglo je vrijeme dugoočekivane državne završnice za naše mlade rukometašice 2006/2007. godišta koje vodi trener Nenad Smiljanec. Završnica je na rasporedu od 24.-27. travnja u Poreču, a utakmice će se odigravati u dvorani Žatika. Naše mlade nade na ovo natjecanje idu s prvog mjesta koje su svojim dobrim igrama osigurale u Regiji Sjever, a kao nositeljice skupine B, u prva će dva dana snage odmjeriti s ekipom Sinja, Dalmatinke, Samobora i Osijeka. 

U srijedu 24. travnja na rasporedu su utakmice uz definiranu satnicu:

17.30 sati Dalmatinka-Podravka 

20.30 sati Podravka-Osijek 

U četvrtak 25. travnja na rasporedu su utakmice uz definiranu satnicu:

11.15 sati Podravka-Sinj

17.30 sati Podravka-Samobor 

U petak i subotu slijedi razigravanje, a s obzirom da će naše cure imati i veliku podršku roditelja s tribina koji su se organizirali kako bi otišli bodriti naše mlade nade, nema sumnje da će u svakoj utakmici dati sve od sebe. Želimo svu sreću našim mladim nadama i treneru Nenadu Smiljancu i neka nam se s ovog natjecanja vrate s medaljom. Uoči ovog važnog natjecanja za koje se naša mlada ekipa pripremala cijelu sezonu trener nam je dao i svoj komentar ekipa s kojima će igrati u grupi.

Kao prvi iz regije idemo u tu grupu B gdje smo nosioci grupe, ali bez obzira na to grupa je jako nezgodna. Sinj ima jednu izgubljenu od Dalmatinke koja je peta u svojoj regiji, ali i neriješenu s Trogirom koji je bio prvi. Moram reći kako smo taj Sinj dobili u jednoj živoj utakmici na našem Lino turniru, ali i dodati da imaju tri odlične vanjske igračice koje puno šutiraju te igraju atraktivan i agresivan rukomet. Sveukupno gledajući rezultati su prilično oscilirajući što možemo vidjeti i na primjeru već spomenute Dalmatinke koja je izgubila od zadnjeg Jerkovca pa moramo zaključiti kako je teško procijeniti kvalitete tih ekipa. Samobor je također nezgodna ekipa jer je ove sezone dva puta pobijedio Lokomotivu koja je prošle sezone bila nedodirljiva, a isto tako sa Sesvetama s kojima smo prošle godine igrali za treće mjesto, ima odlične rezultate tj. pobjeđuje ih i gubi s jako malim razlikama. S obzirom na prošlogodišnju Završnicu na kojoj su ekipe iz Slavonije, Osijek, Ivankovo i Olimpija bile plasirane u doljnjem dijelu, a Slatina koja je u prošloj godini u našoj Regiji bila oko 7-8 mjesta, a sada je druga u slavonskoj regiji, možemo nagađati da bi Osijek mogao biti nešto slabiji. 

Pritom se trener Nenad Smiljanec osvrnuo i na svoju ekipu koja je cijelu godinu vrijedno trenirala i pripremala se za ono što im dolazi na kraju. 

U ovoj našoj Regiji odskačemo mi RŠD Bjelovar i Radnik. Zadnja utakmica s Radnikom je bila teška jer smo ih pobijedili jedan razlike. Taj Radnik ima odlične utakmice u Međužupanijskoj ligi s Lokomotivom, Samoborom i Sesvetama pa mogu reći da je sve to tu negdje na 3, 4 gola. Mi jesmo u tom vrhu i djevojčice su u odnosu na prošlu godinu izrasle, ali se i tehnički i taktički poboljšale. Sve će ovisiti o danu, ali vjerujem da ako će biti u filmu u kojem su bile prošle godine s onakvim pristupom i ponašanjem možemo jako visoko. Neću pretpostavljati da ćemo doći do prvog mjesta, ali polufinale mislim da bi nam moglo biti otvoreno – rekao je trener Smiljanec koji je uistinu vrijedno radio s djevojčicama koje će od srijede do subote u Poreču pokušati izboriti što bolji plasman.