Naša se klupska delegacija danas u jutarnjim satima uputila prema Beču gdje je u 11 sati zakazan ždrijeb za četvrtfinale EHF Kupa. Danas će tako svih osam klubova saznati svog protivnika u sljedeća dva kola. Isto tako znat će se i sistem križanja za polufinalne utakmice. Prva utakmica četvrtfinala na rasporedu je 2. odnosno 3. ožujka u gostima dok će se u tjednu nakon toga igrati još jedna domaća europska utakmica. Pridružite se zajedno s nama live prijenosu izvlačenja u Beču na ovom linku. 

U POT1 idu prvoplasirane ekipe iz grupe: Team Esbjerg, Viborg HK, HC Podravka Vegeta i Siófok KC Hungary.

U POT2 idu ekipe koje su u grupnoj fazi ovog natjecanja zauzele 2. mjesto: Herning-Ikast Handbold, Nykøbing Falster Håndbold – NFH, Storhamar Handball Elite i Kuban.

Kao što smo i prethodno naglašavali Podravka Vegeta ne može izvući drugoplasiranog iz svoje grupe kao ni ekipe koje su kao i Podravka zauzele prvo mjesto. To znači da Podravka Vegeta može dobiti jednu tri ekipe iz POTa2 ako isključimo Nykøbing.

Kako su u ždrijebu za grupnu fazu postojala ograničenja po pitanju danskih timova pa se tako nisu mogli susretati međusobno u grupnoj fazi sada je i to ograničenje isključeno jer od osam timova koji nastavljaju natjecanje 4 su danska.

POT 1

Team Esbjerg (DEN)
Viborg HK (DEN)
HC Podravka Vegeta (CRO)
Siófok KC Hungary (HUN)

POT 2

Herning-Ikast Handbold (DEN)
Nykøbing Falster Håndbold – NFH (DEN)
Storhamar Handball Elite (NOR)
Kuban (RUS)