Hrvatska ženska rukometna reprezentacija započela je s novim ciklusom kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će sljedeće godine zajednički organizirati Danska i Norveška. Skupina u kojoj se nalazi Hrvatska je izuzetno zahtjevna ne samo zbog suparnica, već dalekih i skupih putovanja. Uz naše reprezentaciju, u skupini su još  svjetske i europske prvakinje rukometašice Francuske, zatim Island i Turska. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od sedam skupina izborit će nastup na EURU 2020. godine. Dva preostala mjesta pripadaju domaćinima prvenstva. 

Prvi susret Hrvatska igra protiv Islanda  i to danas u osječkom Gradskom vrtu u 18:00 sati uz izravan televizijski prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije.

Na popisu igračica izbornika Nenada Šoštarića je bilo čak osam Podravkinih no sedam ih se odazvalo pozivu tako da danas u 18 sati na 2. programu HRT-a možemo pratiti i bodriti i naše cure, Magdalenu Ećimović, Dejanu Milosavljević, Selenu Milošević, Korinu Karlovčan, Anu Debelić, Leu Franušić i Nikolinu Zadravec

Hrvatska je protiv Islanda do sada igrala pet puta i još nikada nije izgubila. Četiri puta bilo je to u kvalifikacijama za svjetska prvenstva, a jedanput smo igrali na Europskom prvenstvu u danskoj 2010. godine i pobijedili 35:25. Ta je reprezentacija inače, do sada samo dvaput bila na završnoj europskoj smotri i to za redom 2010., 2012. godine. Oba puta osvojile su 15. mjesto.

Hrvatska je inače do sada bila na 10 Europskih prvenstava. Najbolji rezultat ostvarila je na prvom 1997. godine kada je bila peta. Na posljednja dva prvenstva bili smo posljednji.

Sve hrvatske reprezentacije u Osijeku su oduvijek sjajno dočekivane i bodrene, pa se nadamo da će tako biti i s našom ženskom rukometnom reprezentacijom. Zbog želje da djevojke dobiju maksimalnu podršku HRS je odlučio da se karte prodaju po 20 kuna. Mogu se kupiti kao i uvijek putem interneta na www.ulaznice.hr,  a na dan utakmice od 10 sati i na blagajni dvorane Gradski vrt. (Izvor: HRS)