U posljednjem susretu na HEP Croatia Cup-u, hrvatska ženska seniorska reprezentacija pobijedila je Sloveniju 28:27 i tako postala pobjednik turnira. Na drugom mjestu našla se Češka, dok je Austrija bila treća s 3 boda, a Slovenija je s jednim bodom zauzela posljednje mjesto.

Nenad Šoštarić je ponovno započeo susret s jednom promjenom u odnosu na dosadašnje susrete – prednost na vratima dobila je Magdalena Ećimović. Slovensko vodstvo od 2:0 smo brzo dostigli pa i poveli 4:2. U 8. minuti već je bilo 6:3. No, uporna Slovenija uz pomoć Amre Pandžič uskoro stiže do izjednačenja, što je bio njihov posljednji trzaj u prvom poluvremenu. Hrvatska je uskoro opet odjurila na pet pogodaka prednosti i rutinski to održavala do poluvremena. Šoštarić je u međuvremenu minutažu dao Katarini Ježić na crti i Dejani Milosavljević u napadu. Na predah se otišlo sa 17:14.

U nastavku je Hrvatska opet malo popustila pa se Slovenija opasno približila na 18:17. No ipak, sjajno reagira Lucija Bešen na vratima. U sljedećih petnaestak minuta bilo je dosta uspona i padova u igri obje reprezentacije, ali je Hrvatska ipak čuvala vodstvo. Međutim, Slovenija se onda razigrala do kraja. Svježe snage s klupe trenera Uroša Bregara bolje su reagirale nego naše ali ipak, Bešen u 51. minuti brani sedmerac Anike Strmad i tri čista zicera Nine Žabjek i Nine Zulić, čime nas je pogurala prema pobjedi. Posljednja dva pogotka zabila je Dora Lacković.

Naše reprezentativke Ana Debelić, Nikolina Zadravec, Dejana Milosavljević te Magdalena Ećimović i na ovom su okupljanju dale svoj doprinos u igri reprezentacije te su se vratile u Koprivnicu gdje ih nakon kraćeg odmora čeka povratak klupskim obavezama.

Hrvatska – Češka 30:24,
Hrvatska – Austrija 21:22,
Hrvatska – Slovenija 28:27

(Foto i tekst izvor: HRS)