Gimnazijalke su pobjedom u finalu protiv Ivanić Grada osvojile zlato na Državnom prvenstvu za srednje škole u Poreču. 

Rukometašice Podravke predstavljale su Gimnaziju Fran Galović Koprivnica na Državnom prvenstvu za srednje škole u rukometu koje se održavalo u Poreču u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. Prolazak grupe u kojoj su igrale nije bio upitan od samog početka, a talentirane mlade rukometašice hrabro su i sa samopouzdanjem ulazile u svaku utakmicu. Jedina napetost koju su osjećale bila je uoči finalne utakmice koja je odigrana danas i to protiv Ivanić Grada, a Koprivničanke su svoje zlato slavile uz uvjerljivu pobjedu 15:22.

Za školu su nastupile učenice, ali i naše članice kluba: Tena Petika, Elena Popović, Klara Petričević, Lucija Jandrašić, Ana Sikavica, Lana Brkić, Gabriela Vrabec, Vita Domjan, Patricia Firšt, Karla Paleka, Lea Jurić, Hannah Vuljak, Ines Kolar i Nika Strahija i to uz mentorstvo gimnazijskog profesora Maria Požgaja.

U ime RK Podravke želimo im iskreno čestitati na velikom uspjehu koji su u jakoj konkurenciji postigli među najboljim hrvatskim srednjim školama čime se još jednom dokazalo kako se koprivnička gimnazija uistinu može ponositi svojim učenicama, učenicima, ali i profesorima. Isto tako moramo reći da smo ponosni zato što su sastav činile naše dugogodišnje članice koje su dio Podravkinog omladinskog pogona, a neke već nastupaju i za prvu ekipu. Bravo za sve i sretno se vratite u Koprivnicu!

Osjećaj je odličan, a uzbuđenje i adrenalin ovu atmosferu u ekipi čine nevjerojatnom. Prolazak grupe nije bio upitan ni u jednom trenutku. Znale smo da smo u jakom sastavu i da će nam finale biti jedina napetost. Ponosne smo što zlato ide u Koprivnicu i što smo na najbolji mogući način predstavile našu školu, ali i klub – napisale su nam naše prvakinje nakon utakmice.