Desna vanjska igračica Lea Franušić koja je već dugi niz godina dio rukometne obitelji Podravke Vegete produžila je vjernost klubu na još dvije sezone.  Talentirana ljevakinja je iz rodnog Stona u Koprivnicu stigla s 14 godina i moglo bi se reći da je Koprivnica na neki način i postala njezin dom s obzirom da je posljednjih sedam godina ovdje.

Prošla je kroz mlađe uzrasne kategorije Podravkine škole rukometa, a nakon toga je relativno mlada postala dio prve ekipe sve do danas. Lea ima tek 21 godinu, a iza sebe ima nastupe u Ligi prvakinja i EHF Kupu. S Podravkom je u prošloj sezoni uzela i peti naslov hrvatskih prvakinja dok u hrvatskom Kupu ima tri zlatna odličja.

Svojim je talentom, upornošću i radom kroz sve ove godine potvrdila svoje kvalitete te je u posljednjim sezonama sve važnija karika Podravkinog napada i obrane. Ima i zavidno reprezentativno iskustvo pa je tako prošla kroz sve selekcije hrvatske ženske reprezentacije, a sada je svoje mjesto osigurala i u seniorskoj konkurenciji što joj je velika čast i odgovornost.

Lea na proglašenju za najbolju igračicu

Lea je 2019. godine na Europskom prvenstvu s juniorskom selekcijom pokazala da još dosta toga može dati hrvatskom rukometu, a bila je proglašena i najboljom igračicom utakmice sa Slovenijom gdje je postigla ukupno devet pogodaka i koju su Hrvatice pobijedile. Iako je u ovoj sezoni imala i male pauze zbog ozljede gležnja, dala je svoj značajan doprinos i u ovoj sezoni kako u hrvatskom prvenstvu tako i u Ligi prvakinja. Nakon potpisa nije skrivala zadovoljstvo što ostaje dio Podravke.

Lea je produžila vjernost klubu na još dvije godine//foto: Romana Mihalec

Drago mi je da mi je klub ukazao povjerenje da nastavim još dvije godine raditi s njima. Sviđa mi se ekipa koja se gradi za novu sezonu i to što je fokus na domaćim igračicama. Nadamo se da ćemo svi skupa napraviti dobre rezultate – rekla je Franušić nakon potpisivanja. 

Za ovu sezonu još uvijek u njoj postoje određene sportske želje i ciljevi, a taj entuzijazam usmjerava i prema sljedećoj sezoni.

I dalje smo motivirane za sve ono što dolazi. Fokus je uvijek na Kupu i prvenstvu i mi se i dalje borimo i ozbiljno ulazimo u svaku utakmicu, bez obzira na prethodni rezultat s Lokomotivom s početka sezone. Ne planiramo odustati. Što se tiče sljedeće sezone, Kup i prvenstvo će nam i dalje biti glavni ciljevi, a u europskim natjecanjima želimo biti što konkuretnije i što bolje – zaključila je Lea.