Nakon prekida natjecanja i treninga zbog pandemije koronavirusa rukometašice RK Podravke već više od mjesec dana trenirale su individualno kod kuće. S obzirom na trenutnu epidemiološku sliku u Hrvatskoj te popuštanje sigurnosno-zdravstvenih mjera konačno se otvorila mogućnost nastavka organiziranog treninga, no naravno pod posebnim uvjetima.

Treninzi će se održavati na otvorenom uz poštovanje socijalne distance te svih drugih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite koji se odnose na dezinfekciju opreme i zaštitu zdravlja.
Rukometašice treniraju podijeljene u grupe po pet, a na početku treninga mjeri im se temperatura, vodi evidencija te provodi obavezna dezinfekcija.

U ovakvom režimu rukometašice će trenirati sve do kraja svibnja kada počinje ljetna pauza, a početak priprema za novu sezonu očekuje se 22. srpnja.

Nakon što je Hrvatski rukometni savez rukometnog tjedna poništio sva natjecanja u njegovoj nadležnosti  za sezonu 2019./2020., prošlog je tjedna isto učinila i Europska rukometna federacija, izuzev Lige prvaka. Samim time natjecateljska sezona za Podravka Vegetu je završila.

Više o ove obje odluke možete pročitati na sljedećim linkovima:

Odluka HRS-a: https://rk-podravka.hr/ponistena-sva-natjecanja-u-sezoni-2019-2020-koja-su-u-nadleznosti-i-organizaciji-hrvatskog-rukometnog-saveza/

Odluka EHF-a: https://rk-podravka.hr/ehf-donio-odluka-podravka-vegeta-ostala-bez-mogucnosti-odigravanja-polufinala-ehf-kupa/