Podravka Vegeta nastavlja s formiranjem ekipe za novu sezonu. Kako smo već ranije najavili ekipi će se sigurno pridružiti Bianca Maria Bazaliu i Larissa Kalaus, a potvrđeno je kako će se u redove koprivničkih rukometašica na vanjsku poziciju priključiti i 25-godišnja bjeloruska reprezentativka Dziyana Ilyina. Ova vanjska polivalentna igračica u aktualnoj sezoni nastupa u rumunjskom klubu Gloria Bistrita. 

U svojoj je seniorskoj karijeri po dvije sezone igrala za Gomel i Astrahanochku, a jednu je sezonu igrala u Vardaru kojem se priključila kao mlada talentirana igračica s dvadeset godina. Od 2017. godine igra u rumunjskim klubovima, od kojih je jednu sezonu provela u Dunarea Braili, jednu u Gloriji Buzau, a trenutno nastupa za rumunjski klub Gloria Bistrita. 

Od dostignuća svakako moramo spomenuti osvajanje ruske Superlige, 2016., a u istom je natjecanju s ruskom ekipom osvojila treće mjesto 2015. godine. Ima i srebrnu te zlatnu medalju s bjeloruskog prvenstva koje su osvojene u 2015. i 2016. godini.

S makedonskom ekipom Vardar osvojila je Prvenstvo Makedonije, te drugo mjesto u Ligi prvakinja, gdje je kao mlada igračica od samo 20 godina odigrala ukupno 11 europskih utakmica.

Dziyana će pojačati vanjsku liniju gdje igra sve tri pozicije. U prošloj je sezoni u EHF Kupu s Gloriom Bistritom postigla 25  pogodaka. Želimo joj dobrodošlicu i uspješnu sezonu u našem klubu. 

 

Foto: Vardar/Gloria Bistrita/Razvan Pasarica