Juniorska i kadetska ženska rukometna reprezentacija Hrvatske imaju prilično radno ljeto. Juniorke su imale čak dva okupljanja u srpnju na koja ih je pozvao izbornik Ivan Jerković i to u razdoblju od 30.6 do 4.7. pa su se nakon kratke pauze ponovno okupile uoči puta u Mađarsku gdje su se odigravale pripremne prijateljske utakmice kao uvertira Europskom prvenstvu od 11.-21.7.

Putu u mađarski Gyor prethodit će još jedno okupljanje u Ivanić Gradu. Među juniorskim su reprezentativkama i naša Lea Franušić, Lucija Jandrašić te Elena Popović. U prijateljskim su utakmicama u Mađarskoj ostvarile jednu pobjedu i dva poraza, a sve nedostatke još će doraditi do početka prvenstva. Pobjedu su juniorke ostvarile protiv Slovakinja 14:29, a od Mađarske su izgubile 31:22 te od Nizozemske 33:23.

U zadnjoj smo fazi priprema u kojoj smo odradili turnir u Mađarskoj gdje smo odigrali utakmice s Mađarskom, Slovačkom i Nizozemskom. Na tom turniru smo detektirali najveće probleme i one stvari koje još moramo doraditi do prvenstva. U Ivanić smo došli u nedjelju i bit ćemo do četvrtka te se ponovno okupljamo u ponedjeljak da napravimo te završne pripreme, odnosno da uklonimo greške koje smo uočili u Mađarskoj i u srijedu 10.7 putujemo u Gyor na Europsko prvenstvo – rekao je izbornik juniorki Ivan Jerković za klupske stranice.

RASPORED UTAKMICA/EP/GYOR/JUNIORKE:

11.07            16.30     HRVATSKA – DANSKA

12.07            14.30     HRVATSKA – NJEMAČKA

14.07            16.30     HRVATSKA -NIZOZEMSKA

Prilično zgusnut ljetni raspored imaju i kadetkinje koje su već odigrale dvije pripremne utakmice u Ivanić Gradu sa Slovenijom i BiH te nakon toga trenirale u kampu HRS-a od 16. -22. lipnja.

Na službenim pozivima na okupljanja izbornice kadetkinja Adrijane Prosenjak su redovite i naša Josipa Josipović te Hannah Vuljak. Njih naime uoči Europskog prvenstva u Celju očekuje okupljanje i pripreme u Delnicama od 3.-12.7. te od 16.-18.7 u Ivanić Gradu. Nakon toga slijedi pripremni turnir u Poljskoj na kojem će uz Hrvatsku sudjelovati i Poljska, Bjelorusija te Danska. Poslije priprema, novo okupljanje slijedi u Sesvetama krajem srpnja, a nakon toga kadetska reprezentacija putuje u Celje gdje je od 1. kolovoza na rasporedu Europsko prvenstvo.

RASPORED UTAKMICA EP/CELJE/KADETKINJE: 

01.08.          15.00     HRVATSKA – SLOVENIJA

02.08.          13.00     HRVATSKA – NORVEŠKA

04.08.          15.00     HRVATSKA – ŠVEDSKA