Uoči treninga pred Slavonski Brod // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Snježana Petika, Đurđica Zečević i Goran Rihtarić

Podmladak RK Podravke imao je bogat vikend.

U nastavku slijede izvještaji naših trenerica i trenera.

PODRAVKA LINO IZGUBILA U BRODU

(Piše Snježana Petika)

U 6. kolu 2. HRL sjever za žene na gostovanju u Brodu doživjeli smo poraz od domaće ekipe ŽRK Broda rezultatom 32:26 (14:12)
Kada izgubiš tako uvjerljivo, sa šest golova razlike, sve upućuje na to da si nadigran, međutim, postoji i onaj scenarij u kojem kada tvoja ekipa prebaci u veću brzinu, u kojoj je već nebrojeno puta utakmicu rješavala u svoju korist, neka veća sila povuče ručnu kočnicu i umjesto da naplatiš svoj svakodnevni teški rad, doživiš takvu nepravdu koja te izbaci iz koncentracije i sva se energija pretvori u tugu, očaj i nevjericu, i umjesto da možda dođeš u priliku da preokreneš rezultat, izgubiš onako kako smo mi izgubili.

Međutim, da ne ispadne da su nam sve drugi krivi, velikim dijelom smo si i sami krivi. Obranu smo odigrali bez žara i borbenosti, curilo je na sve strane, a u kompletnu lošu sliku se uklopila i golmanica Šafar koja je zamijenila Kosnicu, koja je dobro otvorila utakmicu s nekoliko obranjenih udaraca i sedmerac, ali je nažalost morala napustiti teren nakon udarca u glavu. Da smo na čvrstu obranu domaćih igračica odgovorili istom čvrstinom, ne bismo nikome niti pružili priliku da dođe u situaciju da nam kroji pravdu.

Moram reći da i nadalje imamo problema s kompletiranjem ekipe, što me već pomalo i frustrira. Karlovčan se još uvijek oporavlja nakon ozljede skočnog zgloba, Horvat je izbivala s utakmice zbog privatnih razloga, Papac i Pavlović se još uvijek ”traže ” u igri nakon dugotrajne odsutnosti s terena zbog bolesti, a i Šafar je protekli tjedan propustila treninge zbog bolesti. Svaki put nedostaje nekoliko igračica i nikako da uhvatimo neki ritam treninga sa svim igračicama.

ŽRK BROD – RK PODRAVKA LINO 32:26 (14:12)

SLAVONSKI BROD – Sportska dvorana Brod. Sutkinje: Katja Pleše (Osijek) i Melita Posavac (Zagreb). Nadzornik HRS-a : Božidar Prpić (Osijek).

ŽRK BROD: Grbešić, Stojaković; Safundžić, Čivić, Bešlić, Mitrović 5, Horvatović 4, A. Kvolik 2, Golubić 4, Stanić, V. Kvolik 1, Kajtazi, Roso 3, Brica 3, Ivanišić 10(5). TRENER: Darko Celner.

RK PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar, Borac; Ljubić 8, Šaško, Franjkić, L. Šenvald 2, Hmelina 1, Petika 7(1), Alvir, Papac 3, Pavlović 2, Mikulčić, Mrđen 3. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Brod 7(5), Podravka Lino 2(1).

ISKLJUČENJA: Brod 6 minuta (Bešlić 2×2, Ivanišić 2), Podravka Lino 6 minuta (Ljubić, Papac, Pavlović).

 

MLAĐE KADETKINJE POBIJEDILE RŠD I ŽRK BJELOVAR

(Piše Đurđica Zečević)

U nedjelju je u sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića odigran 2. krug 1. HMKRL regija sjever (mlađe kadetkinje) u kojem su nam oba protivnika bila iz Bjelovara.

Postignuti rezultati:

RŠD Bjelovar – Podravka 1 12:31 (0: 20)

Podravka 1 – ŽRK Bjelovar 33:16 (21:6)

Utakmice su sudila dva sudačka para iz Koprivnice: Blesić-Presek i Koren-Stančir, a nadzornik je bio Vladimir Jurenec također iz Koprivnice.

Ekipa Podravke 1 nastupila je u obje utakmice u sastavu: Krstanović , Hudoletnjak, Kokša 6, Petričević 5, Sikavica 2, Popović 4, Jandrašić 12, Brkić 2(1), Vrabec, Presek 2, Petika 12(3), Šestak 13, Kolar 4, Galinec 1, Bogdan 1 ,Borac.

Iz prikaza rezultata obje utakmice vidi se da smo za suparnice imali ekipe skromnijeg rukometnog znanja što je, uz naš ozbiljni pristup igri, omogućilo postizanje tako visokog rezultata u obje utakmice. Osim toga, utakmice gdje rezultat nije upitan, omogućuju mi da svim igračicama dam podjednaku minutažu, a svaka je to dobro iskoristila, već prema svojoj kvaliteti i mogućnostima.

Zapravo krajnji cilj nam je da do Završnice PH, kroz treninge i utakmice u našoj ligi, podignemo kvalitetu igre nekih djevojaka kako bi dobili na širini i rasteretili one koje za sada nose igru.

Mlsađe kadetkinje // Foto Ivo Čičin-Mašansker

 

DJEVOJČICE 2002/03. UZ PJESMU I VESELJE ZAPOČELE NOVU SEZONU

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA DJEVOJČICE SJEVER 1. KOLO

(Piše Goran Rihtarić)

U Ivanskoj je odigrano odgođeno 1. kolo HRLD sjever (djevojice). Postignuti su slijedeći rezultati: Podravka 1- ŽRK Ivančice 29:6 (17:1), ŽRK Bjelovar – Podravka 1 4:26 (1:17), ŽRK Ivančice – Podravka 2 11:13 (4:5) i Podravka 2 – ŽRK Bjelovar 14:7 (5:3). Za male Podravkašice četiri lijepe pobjede na samom početku sezone. Kao što se vidi iz broja utakmica uspjeli smo, kao i prethodnih sezona, dogovoriti da u natjecanju sudjeluju dvije ekipe Podravke 4. S obzirom na velik broj djevojčica, to je i jedino logično. One moraju igrati. A kad će ako ne sad.

Tri mjeseca nakon početka priprema konačno smo dočekali da nam počne prvenstvo. Stvarno smo se načekali. Raspored je htio da putujemo u Ivansku, kod domaćina ŽRK Ivančice, naših starih znanaca. Na turniru je sudjelovala još i ekipa ŽRK Bjelovar. Igra se po principu svatko sa svakim, 2×20 minuta. Ekipa Podravke 1 je uz maksimalnu ozbiljnost i angažiranost, od prve do posljednje minute, ostvarila obje pobjede. Ekipa Podravke 2 imala je malo teži zadatak, ali je na kraju iz obje utakmice izašla kao pobjednik zahvaljujući velikoj borbenosti i vjeri u sebe. Čestitke, cure, bile ste super u sve četiri utakmice. Posebna pohvala za atmosferu koja vlada u ekipi, a koja se očitovala i na našem prvom ovosezonskom putovanju i naravno, na utakmicama. Lijepo je biti sudionikom priče koja obiluje pjesmom i veseljem.

Podravka 1- ŽRK Ivančice 29:6

Lončarić, Behin, Šokec 3, Perika 4, Ružić 7, Vuljak 5, Baltić, Sermek, Domijan 1, Zagrajski, Ranilović, Jurendić, Vrabelj 2, Firšt 7, Kusak.

ŽRK Bjelovar – Podravka 1 4:26

Lončarić, Behin, Šokec 2, Perika 4, Ružić 4, Vuljak 3, Baltić 1, Sermek 1, Domijan 1, Zagrajski, Ranilović, Jurendić, Vrabelj 3, Firšt 6, Kusak 1.

ŽRK Ivančice – Podravka 2 11:13

Nemec, Hudinčec, Bebek 1, Paleka 1, Ruđic, Haramina, Loparić, Matovina 1, Antolić, Košuta 1, Peroković, Pavić 5, Sraček, Bošnjak 2, Brunec 2.

Podravka 2 – ŽRK Bjelovar 14:7

Nemec, Hudinčec, Bebek 2, Paleka, Ruđic, Haramina 1, Loparić, Matovina 1, Antolić, Košuta 1, Peroković, Pavić 6, Sraček, Bošnjak 3, Brunec.

 

DJEVOJČICAMA 2002/03. (PODRAVKA 4) PO JEDNA POBJEDA I PORAZ

1. HRVATSKA MLAĐE KADETSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER, 2. KOLO

(Piše Goran Rihtarić)

U Koprivnici je odigrano 2. kolo 1. HMKRL sjever za djevojčice 202/03. Postignuti su slijedeći rezultati: Podravka 2 – RŠD Bjelovar 15:12 i ŽRK Bjelovar – Podravka 2 18:13. Klub je ekipu Podravke 4 prijavio i u ovu Ligu, a sve sa ciljem stasanja svojih malih rukometašica, ali i kako bi imali dovoljan broj utakmica tijekom sezone.

Iako vidno umorni, jer smo dan ranije igrali u Ivanskoj odgođeno 1. kolo svoje lige, smogli smo snage te odigrali dvije utakmice sa starijom generacijom djevojčica. Budući da se radi o protivnicama koje su fizički jače i spremnije, zadovoljan sam kako smo odigrali fazu obrane u obje utakmice, na čelu s odličnom Lončarić na golu. Naravno, borba s takvim protivnicama u obrani otupjela nam je napad, koji je ovoga puta bio puno slabija karika u našoj igri. Još smo i dolazili u gol prilike, ali u nedostatku snage nije bilo koncentracije i preciznosti, pa smo proslavili sve golmane koji su nam stajali na putu. No, iako smo odigrali slabije, čestitao bih svim curama na dvije hrabre i požrtvovne utakmice koje nam mogu biti samo od koristi. Želju, hrabrost i borbeni duh imamo, a do snage, time i koncentracije i preciznosti za borbu sa starijim generacijama ćemo doći postepeno. Bravo cure.

ŽRK Bjelovar – Podravka 2 18:13

Lončarić, Behin, Šokec 2, Perika 2, Ružić 2, Vuljak 1, Baltić, Sermek, Domijan 3, Zagrajski, Ranilović, Jurendić 1, Vrabelj, Firšt 1, Kusak, Pavić 1.

 

Podravka 2 – RŠD Bjelovar 15:12

Lončarić, Behin, Šokec 2, Perika, Ružić, Vuljak 3, Baltić, Sermek, Domijan 1, Zagrajski, Ranilović, Jurendić, Vrabelj, Firšt 9, Kusak, Pavić.