Uoči finala, pozdrav budućih pobjednica // Foto: www.emedjimurje.hrPod vodstvom trenera Branka Krajačića i voditelja Škole rukometa Podravke Mate Matijevića, mlađe kadetkinje kluba na trodnevnoj završnici prvenstva Hrvatske u Čakovcu osvojile su naslov prvakinja države.

Taj su veliki uspjeh postigle igračice Podravke 3, koje su i inače vodeće u 3. HRL sjever sa smo jednim izgubljenim bodom. U Čakovcu su nastupile: Vanessa Markanović, Anabell Telic, Tea Široki, Oremović, Karla Sabolić, Sara Šenvlad, Dušak. Larissa Kalaus, Dora Kalaus, Iva Polančec, Iva Pejak, Ana-Marija Maljak, Tajana Krnjak, Tihana Krnjak, Mirna Dukic, Ena Zagoršćak, Tamara Vuk i Lucija Kvakarić.

Nakon prolaza bez poraza u kvalifikacijama i poluzavršnici mlade Podravke pobijedile su i u finalu: Podravka Koprivnica – Zrinski Čakovec 9:7 (7:5).

Opis utakmice www.emedjimurje.hr : Prvo poluvrijeme Podravka je bila dominantnija i stekla je prednost od dva gola. Čakovčanke su se mučile za svaki gol, dok su Podravkine djevojke lakše i poletnije dolazile do gola. I vratarka iz Koprivnice dala je svoj doprinos, dok domaćoj nije išlo.

U drugom dijelu čak 11 minuta nije pao gol. Iz sedmerca Zrinski je smanjio na 7:6, Podravka odmah vraća na dva gola kod 8:6. Pri kraju susreta Zrinski nije iskoristio sedmerac i igračicu više tako da je Podravka zasluženo osvojila prvo mjesto.

Rezultati poluzavršnice:
Podravka – Vranjic 11:7
Zrinski Sinj 14:10

Rezultati utakmica za plasman:
Za 11. mjesto: Kaštela – Opatija 14:11
Za 9. mjesto: Dugo Selo – Sesvete 15:16
Za 7. mjesto: Lokomotiva – Orijent 7:11
Za 5. mjesto: TVIN – Pan Đakovo 14:13
Za 3. mjesto: Vranjic – Sinj 12:10

Dodjela zasluženih priznanja nakon turnira // Foto: www.emedjimurje.hrFinale:
Podravka – Zrinski 9:7

Za najbolju igračicu turnira izabrana je Podravkina Larisa Kalaus, ali iznenađujuće je da ni u jednoj drugoj kategoriji, pa ni u prvoj sedmorki prvenstva nema ni jedne Podravkine igračice. Izbor na način ”svi zadovoljni”, s pabirčenjem iz svake ekipe poneko, nije stimulativan za djecu, za mlade sportašice u razvoju. Do idućeg prvenstva treba primijeniti krilaticu: pravila su tu da se mijenjaju.

Više informacija klikom na: BILTEN 5, fotografije www.emedjimurje.hr