Sezonu za sezonom DELO EHF Liga prvakinja iznjedri neku novu zvijezdu u ženskom rukometnom svijetu. Pitanje nije hoće li, već koje će igračice napraviti iskorak i ustabiliti se kao jedne od najboljih na ovoj razini.

Lista koju je objavila službena stranica EHF-a ima pomalo svega, od debitantica i onih koje su kasnije ‘procvjetale’ do etabiliranih igračica koje nisu dosad nisu imale priliku zasjati na sceni Lige prvakinja.

Na desetom mjestu našla se naša Azenaide Carlos, vanjska igračica koja je u kratkom vremenu pokazala da bi posjeduje iskonski talent za ovu igru. Navode kako je Carlos dokazana strijelkinja na internacionalnom nivou, što je pokazala na brojnim Olimpijadama i Svjetskim prvenstvima u dresu Angole. Ona je brzonogi desni vanjski i ne boji se pucati iz velikih udaljenosti.

Ova 30-godišnjakinja u Europi je debitirala za RK Podravka Vegetu na kraju veljače, a priliku da se dokaže protiv najboljih igračica Europe imat će za nekoliko tjedana.

Isto tako, i vi možete glasati za našu Azenaide Carlos i tako joj dati podršku. Sve što trebate napraviti jest klikom otvoriti OVAJ LINK, doći na dno stranice i pritisnuti u kućicu gdje je navedena naša Azenaide Carlos!

LINK ZA GLASANJE

Ostale igračice na popisu su:
9. Althea Reinhardt (Odense Håndbold)
8. Mette Tranborg (Team Esbjerg)
7. Delaila Amega (Borussia Dortmund)
6. Elena Mikhaylichenko (CSKA)
5. Emily Bölk (FTC-Rail Cargo Hungaria)
4. Méline Nocandy (Metz Handball)
3. Henny Reistad (Vipers Kristiansand)
2. Yaroslava Frolova (Rostov-Don)
1. Silje Solberg (Györi Audi ETO KC)