Održana je konferencija za medije uoči utakmice 6. kola DELO EHF Lige prvakinja. Podravka Vegeta odlazi u Norvešku gdje je dočekuje Vipers Kristiansand. Utakmica je na rasporedu ove subote, 16. studenog, a igrat će se u dvorani Aquarama Kristiansand. Utakmicu će suditi Viktorija Kijauskaite i Ausura Zaliene iz Litve, a delegatkinja je Liudmila Bodnieva iz Rusije.
Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević te igračice Dijana Mugoša i Elena Gjorgjijevska.

Trener Saračević ispričao je svoja očekivanja od utakmice u Kristiansandu:

Rezultatski ne možemo više ništa popraviti, međutim, to nema veze s pristupom jer je svaka utakmica u Ligi prvakinja važna i prilika za dokazivanje. Idemo u Norvešku maksimalno ozbiljni i koncentrirani te ćemo dati sve što možemo u ovome trenutku. Nemamo pravo na popuštanje jer se ne možemo igrati s ugledom kluba, sponzora, igračica te imamo odgovornost prema navijačima. Imamo odgovornost prema svima da odigramo najbolje što možemo i znamo.

Trener se osvrnuo i na stanje u ekipi:

Svi smo razočarani i pod dojmom te se to osjeti. Takav učinak imaju tri poraza u Ligi prvakinja. Prisutna je tuga jer mislimo da smo mogli više i da smo mogli bolje, no tako je kako je, ne možemo popraviti što je bilo. Cure ovaj tjedan treniraju fenomenalno te nemam nikakve primjedbe. Rade maksimalno i žestoko. Skraćeni smo za Dejanu Milosavljević i Anu Debelić koje zbog ozljeda neće igrati u Norveškoj, a upitna je i Elena Popović. Nakon utakmice u Kristiansandu slijedi nam reprezentativna pauza, a gotovo sve igračice odlaze u svoje reprezentacije.

 

Igračica Elena Gjorgjijevska dala je svoje viđenje utakmice koja očekuje Podravka Vegetu, ali i prokomentirala stanje u ekipi:

Svaki dan na treningu dajemo sve od sebe i svakim danom nastojimo biti sve bolje. Mi smo ekipa koja hoće i može puno dati, a k tome smo i ambiciozne pa nam upravo zato svaki poraz još teže pada. Mlada smo ekipa i jako nam je žao što nismo uspjele otići dalje u Ligi prvakinja. U EHF Kupu nadam se dobrom rezultatu jer imamo potencijala za veliki uspjeh.
Što se utakmice protiv Vipersa tiče želim da svaka od nas da svoj maksimum. Takve utakmice nemamo priliku igrati svaki dan te nam to treba biti čast i zadovoljstvo. Igramo s jednom od najjačih ekipa u Europi i drago mi je što smo ih pobijedile u Koprivnici. Idemo tamo da pokažemo da smo pravi tim i dobra ekipa.

 

Stanje u ekipi prokomentirala je i igračica Dijana Mugoša:

Atmosfera u ekipi nije sjajna, no mi se trudimo izdići iznad toga. Mi smo profesionalke te gledamo dalje. Dat ćemo sve od sebe u Kristiansand. Mi smo balkanska ekipa i u naravi nam je da se borimo do zadnje minute.

 

Utakmica se igra u 19:15 sati, a pratiti je možete u izravnom prijenosu na HRT2 s početkom u 19:10 sati.

Fotografije: Ivan Balija