Okupljanje Varaždin // Foto HRSU RUBRICI REPORTAŽE OBJAVLJIVAT ĆEMO NOVOSTI O EUROPSKOM PRVENSTVU RUKOMETAŠICA U HRVATSKOJ I MAĐARSKOJ

Europsko prvenstvo za rukometašice koje će se početkom prosinca održati u Hrvatskoj i Mađarskoj sve je bliže stoga je došlo vrijeme za okupljanje hrvatske ženske reprezentacije i prvi dio priprema. Ovog ponedjeljka dio ekipe okupio se u Zagrebu te krenuo put Varaždina gdje joj se tijekom dana pridružio i ostatak rukometašica.

Izbornik Vladimir Canjuga odradio je trening s osam igračica, dok je prvi pravi trening s kompletnom reprezentacijom na rasporedu u utorak 22. studenog. Povodom okupljanja izbornik Canjuga podijelio je svoja prva razmišljanja.

– Prije svega sretan sam iz više razloga, naime, kao Ivančanin tu sam u Varaždinu što je ipak moj kraj. Bio sam trener u Varaždinu i srednju školu sam ovdje završio stoga sam vrlo sretan što ću imati tu čast da vodim reprezentaciju na Europskom prvenstvu upravo u Varaždinu. U hotelu La’Gus smo koji smo izabrali jer je malo izoliraniji zbog pritiska za koji želimo da da bude što manji na cure i da nema svakodnevnog povlačenja za rukav igračica. Nadam se da će to biti jedna homeostaza koja će na kraju dati dobar rezultat.

– Okupili smo se ovog ponedjeljka jer je Podravka putovala cijelu noć iz Crne Gore, Lokomotiva se tek popodne vratila iz Danske tako da ćemo se u potpunosti okupiti do 22 sata. Pravi ozbiljni trening imat ćemo u utorak ujutro. Danas smo odradili trening s njih osam koje ćemo uvesti u program regeneracije i prevencije za ono što nas čeka. Uvjeti su dobro poznati i odlični u Areni Varaždin koja nam je bila domaćin za Svjetsko prvenstvo u Brazilu kada smo igrali protiv Srbije, kazao je Canjuga riječ, dvije o prvom treningu.

Naporne utakmice u Ligi prvakinja ostavile su traga na hrvatskim reprezentativkama stoga ih prvi tjedan priprema čeka regeneracija, ali potom i treninzi podizanja fizičke spreme kako bi što spremnije krenule u utakmice Europskog prvenstva.

– Miranda Tatari na utakmici protiv Budućnosti pala je na kuk i malo ga je povrijedila, a znamo da je tu imala ozljedu već od prije. Grubišić ima problema s koljenom kojeg je operirala, Martu Žderić i dalje muči zglob, dok je Andrea Penezić dobila udarac po rebrima u Njemačkoj stoga ovaj prvi tjedan priprema moramo iskoristiti da zaliječimo rane i odmoriti ekipu. Uz sve to moramo polako početi i dizati fizičku pripremu jer nas već za dva tjedna čeka prva utakmica.

Nakon prve faze priprema hrvatsku reprezentaciju čeka pripremna utakmica s ekipom Crne Gore. Utakmica je na rasporedu u subotu 29. studenog u 17 sati, a izbornik je pozvao sve ljubitelje rukometa da dođu podržati igračice kako na tom susretu tako i tijekom cijelog Europskog prvenstva.

– Pozivam sve da nas dođu u što većem broju podržati, da napune dvoranu i da se cure osjećaju kao doma te da ostvarimo odličan rezultat.

www.hrs.hr