S prošloljetnog izvlačenja u sjedištu EHF-a u BečuEHF, europska krovna rukometna organizacija, objavila je u srijedu državne listu država (prvake i doprvake), 32 kluba, koji sudjeluju u Ligi prvakinja, ili će to kroz turrnire ostvariti. Podravka Vegeta kao prvak Hrvatske, koja zauzima 12. mjesto na rejting listi, izravno je ušla u natjecanje po grupama.

Nova sezona EHF Lige prvakinja počinje 2-4. rujna kvalifikacijskim turnirom 1, nastavlja se kvafikacijskim turnirom 2, 17. i 18. rujna, a natjecanje u četiri grupe počinje 1. i 2. listopada i igra se svakog tjedna do 12. i 13. studenoga. U četvrtfinalnu grupu ulaze po dvije ekipe iz grupe i čine dvije grupe od po četiri, a natjecanje će se odvijati od 4. i 5. veljače do 10. i 11. ožujka iduće godine. Četiri ekipe ući će u polufinale, dvije u finale. Uveden je novi format natjecanja, pa se završnica odvija kao Final Four.

Izvlačenje grupa Lige prvakinja bit će 28. lipnja u Beču. U prvoj jakosnoj skupini prvaci su Norveške, Danske, Mađarske i Rumunjske. U drugoj su prvaci Crne Gore, Austrije, Slovenije i Španjolske, dok treću sačinjavaju prvaci Rusije, Njemačke, Francuske i Hrvatske. S ekipama država treće skupine Podravka Vegeta neće se moći naći u istoj grupi. Četvrta grupa formirat će se kroz filter kvalifikacija. Četiri pobjednika prvih kvalifikacija 2-4. rujna (a parovi su Grčka – Turska, Srbija – Nizozemska, Slovačka – Švicarska i Portugal – Češka) ući će i drugi krug kvalifikacija u četvrtu, najslabiju jakosnu skupinu, poraženi ulaze u drugu rundu Kupa pobjednika kupova.

Druga kvalifikacijska skupina 17. i 18. rujna, čiji je format natjecanja Final Four, ima četiri jakosne skupine (prva Danska 2, Mađarska 2, Norveška 2, Rumunjska 2, druga Španjolska 2, Rusija 2, Njemačka 2 te još nedefinirana ekipa, treća Švedska 1, Makedonija 1, Ukrajina 1, Poljska 1, dok je četvrta sastavljena od pobjednika prvih kvalifikacija). Pobjednici kvalifikacijskih grupa ulaze u četvrtu jakosnu skupinu Lige prvakinja. Četvrtoplasirani iz kvalifikacijskih grupa ulaze u drugu rundu Kupa pobjednika kupova, a druga i treća ekipa u treću rundu istog natjecanja.

EHF je naglasio da je ovo status od 25. svibnja i da još uvijek može doći do promjena u nekim dijelovima seending liste. Naime, nisu završena sva prvenstva, savezi i ne moraju prijaviti svoje prvake, pa će se konačna lista znati uoči izvlačenja. No, to ne može pomaknuti plasman Hrvatske, tj. Podravke Vegete, s 12. mjesta u Europi.